Na al het rijlessen is het zo ver. Je mag afrijden! De instructeur vind dat je er klaar voor bent. Maar vind jij dat ook? Of voel je je hart al in je keel slaan als je er aan denkt. Wij denken dat niemand compleet ontspannen begint aan het afrijden. Gelukkig weten we zeker dat jij het beste bent voorbereid door ons. Het enige wat jij moet doen is.. Minder stressen. Dit is namelijk nergens voor nodig 😉

You can do it!

Bij Autorijschool Geluk Groningen zien we wekelijks onze talenten opgaan voor het rijexamen. Soms zit het weer tegen, is het druk op de weg of heeft de examenkandidaat een slechte nacht gehad. Achteraf valt het meestal wel mee. Ben jij eigenlijk een coole kikker achter het stuur?

Dit moet je dus niet denken voor het afrijden

Mocht je het volgende denken voor het opgaan voor je rijexamen? Pas dan op!
Denk dit niet:

  • Zit mijn haar goed?

Zelfs met een badhairday kun jij gewoon slagen!

  • Ik hoop dat de examinator mij aardig vind

Je weet nooit wie naast je gaat zitten. De één praat veel, de ander zegt niks. Wees gewoon jezelf. Dat vinden examinators vaak het prettigst én dit komt ook nog eens zelfverzekerd over. En dat ben je!

  • Wat als ik een black-out krijg?

De grootste reden van black-outs? De gedachte dat je er een krijgt! Maak jezelf niet gek.

  • Ben ik wel goed genoeg?

Ja! Je bent goed genoeg. Wij laten je niet zomaar rijexamen doen. Dit doen we pas als we zeker weten dat je er klaar voor bent.

Denk hier aan voor het rijexamen!

Maar wat als het gewoon lukt? Gewoon jij, in één keer! We zien te veel leerlingen gespannen beginnnen aan het rijexamen. Een tikkeltje gezonde spanning is goed. Maar laat je dus niet gek maken. Denk eens aan deze gedachte-trucjes:

  • Denk aan niks.. Ontspan!

Er ligt echt geen taboe meer op mediteren. Het is eigenlijk gewoon even een momentje voor jezelf. Neem dit ‘momentje’ vlak voor het examen. Sluit je ogen en probeer alleen aan je ademhaling te denken. Accepteer de spanning in je lichaam. Tijdens het mediteren stoor je je niet meer aan de spanning van het rijexamen.

– Wist je dat Lionel Messi nog steeds voor elke wedstrijd de druk voelt, en daarom groot fan is van mediteren? – 

  • Ik kan het!

Een beetje zelfvertrouwen. Kop op. Als je denkt dat je het kan vergroot dit al met 50% de kans dat het ook echt lukt. De skills heb je na al die rijlessen. Nu nog uitvoeren.
Borst vooruit en gaan!

  • Meer dan je best kan je niet doen

Haal alles uit het leven wat er in zit. Vandaag is de dag dat je op moet voor je rijexamen. Ga gewoon zonder zorgen het rijexamen in. Denk: ik doe mijn best, wat kan er gebeuren. Wat is het ergste dat je kan overkomen? Het nogmaals moeten doen?”

Haal je rijbewijs bij de beste rijschool van Groningen